Elektrische projecten

De boxer is samen met Go Electro benadert om een spijl bus uit 1957 elektrisch te maken . Opdrachtgever the New Motion gaat de bus verhuren om mensen op een leuke manier kennis te laten maken met elektrisch rijden.
Eerste deel van het project werd besteed aan het "up daten" van de techniek . Alle stuurdelen zijn vervangen of verbeterd.Remmen zijn zo wel voor als achter vervangen door sterkere schijf remmen,die worden bediend door een grotere dubbele hoofdremcilinder met rem bekrachtiging. De benodigde vacuüm voor de remmen komt van een speciale pomp. Op de achter as brengt de borstelloze elektro motor zijn krachten over door middel van een stage 1 drukgroep met vaste plaat. Een 1300 kever versnellingsbak met T2a ophanging zorgt voor de nodige snelheid.
De elektro motor krijgt zijn stroom via een controller en 64 Lithium ion accu's, deze zijn op 3 verschillende plaatsen onder gebracht waarvan het grootste deel onder de auto. In de auto is dan ook weinig van de elektrische revolutie te zien, het karakter van de bus is in zijn geheel bewaard gebleven.